תקציר: שימוש לרעה במערכת האכיפה כולל בתוכו מרכיבים, כמו: 'מסע ציד' (פישינג) נגד אדם; מאמץ ליצור הרשעה בדעת הקהל לפני משפט ('משפט ע"י מערכת האכיפה'), 'תפירת תיקים' והטייתם, משיכת חקירה לאורך זמן כחרב מעל ראשו של אדם ('שיטת התיק הפתוח'), אכיפה בררנית ועוד... ריכזנו עבורכם את המאמרים שהופיעו באתר 'ייצור ידע', אודות השימוש לרעה במערכת האכיפה, על פי הכותבים (בסדר הא"ב). קריאה מועילה.
![[בתמונה: התופרת המשפטית לממשלה… המקור: דף הטוויטר של איתמר בן גביר. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/12/התופרת-המשפטית-לממשלה.jpg)
התופעה של שימוש לרעה במערכת האכיפה מתייחסת לשימוש לרעה במערכת אכיפת החוק כדי להפליל אדם חף מפשע או להטות חקירה לטובת או לרעת צד מסוים. מדובר בטקטיקה שיש לה היבטים משפטיים, פוליטיים וסוציולוגיים, והיא עולה לכותרות בעיקר כאשר היא מיוחסת למערכות שלטוניות ולמערכת אכיפת החוק.
שימוש לרעה במערכת האכיפה כולל בתוכו את המרכיבים הבאים:
- 'מסע ציד' כנגד אדם משמעו, שמוצב 'תג מחיר' על ראשו של אדם מסוים: חוקרים אינם נשלחים לחקור עבירה מסוימת, אלא כדי למצוא ראיות להרשיע אדם בכל מחיר, בכל עבירה שהיא. כיוון שעובדי ציבור ונבחריו הם בני אדם, וכיוון שהעבירה של הפרת אמונים היא כללית מאוד ומעורפלת, אם הוכרז קרבן כמטרה, רוב הסיכויים הם שיורשע.
- פנחס יחזקאלי: משפט על ידי המשטרה ומערכת אכיפת החוק: הטיית דעת הקהל, וניסיון להרשיע אדם בעיני הציבור ולהשפיע על השופטים אף בטרם התנהל ההליך המשפטי.
- 'תפירת תיקים': מצב שבו נבנה נגד אדם תיק פלילי באופן מלאכותי, לעתים תוך שתילת ראיות, עדויות שקר או שימוש לא תקין בכלים חקירתיים.
- 'הטיית תיקים': מצב שבו גופי אכיפת החוק מתעלמים מראיות, מכוונים חקירה לכיוון מסוים, או נמנעים מחקירה מעמיקה נגד גורמים מסוימים משיקולים פוליטיים, כלכליים או אישיים.
- 'שיטת התיק הפתוח' - כך כונתה שיטה זו על ידי שר המשפטים לשעבר, דניאל פרידמן, בספרו הארנק והחרב: פעמים רבות אין למערכת עניין לנהל את התיק בבית המשפט אלא רק לסחוט אדם ולוודא שיתנהג כמצופה ממנו, בדרך של החזקת תיקים פתוחים - בין אם תוצר של 'פישינג' ובין כאלה שהתגלגלו לידי מערכת האכיפה - זמן רב, כחרב מעל צווארו. עצם קיומה של חקירה או בדיקה נגד איש ציבור בחשד כלשהו, מונעת ממנו לכהן במשרות מסוימות, או 'שומרת אותו בתלם'...
- אכיפה בררנית: אכיפה בררנית היא מצב שבו רשויות החוק והאכיפה פועלות באופן סלקטיבי, כך שחוקים נאכפים כלפי קבוצות מסוימות בחומרה יתרה, בעוד שקבוצות אחרות זוכות להקלות או אף להתעלמות מוחלטת מהעבירות שהן מבצעות.
- שלטון הפרקליטות על השופטים: העוצמה היתרה של הפרקליטות מופנית גם כנגד שופטים שאינם 'הולכים בתלם'.
יודגש כי אין קשר בין העובדה שאדם הפך קרבן ל'מסע ציד', ובין אשמתו של אדם והעובדה שביצע באמת עבירות. גם עבריין מועד יכול לעבור 'מסע ציד'!
ריכזנו עבורכם את המאמרים שהופיעו באתר 'ייצור ידע', אודות השימוש לרעה במערכת האכיפה, על פי הכותבים (בסדר הא"ב). קריאה מועילה:
אוספי מאמרים רלוונטיים נוספים:
- הכל על משטרה בדמוקרטיה באתר 'ייצור ידע'.
- אוסף המאמרים על 'שלטון החוק ומשמעויותיו.
- אוסף המאמרים אודות תופעת 'מדינת העומק' - ה'דיפ סטייט'.
- אוסף המאמרים על ביוש - שיימינג.
- אוסף המאמרים אודות תופעת ה- MeToo# והשלכותיה.
- אוסף המאמרים על חשיבה קבוצתית – חשיבת יחד.
- פנחס יחזקאלי: פרשת משה קצב באתר ייצור ידע.
יוסף זהר
![[ד"ר יוסף זהר]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2017/04/%D7%99%D7%95%D7%A1%D7%A3-%D7%96%D7%94%D7%A8.jpg)
.
.
.
.
.
פנחס יחזקאלי

- פנחס יחזקאלי: שורשי השימוש לרעה במערכת האכיפה, נעוצים בתרבות המשטרה המנדטורית.
- פנחס יחזקאלי: 8 הכלים של השימוש לרעה במערכת האכיפה.
- פנחס יחזקאלי: 'כנופיית שלטון החוק'.
- פנחס יחזקאלי: משפט על ידי המשטרה ומערכת אכיפת החוק;
- פנחס יחזקאלי: חזקת החפות בעולם של תקשורת פתוחה;
- פנחס יחזקאלי: איך הפרקליטות 'מטפלת' בשופטים שאינם הולכים בתלם?
- פנחס יחזקאלי: מערכת אכיפת החוק ככלי שליטה פוליטי במדינות המערב;
- פנחס יחזקאלי: "הפרקליטות יכולה לחסל כל אדם שיעלה בדעתה". מבוא לשימוש לרעה במערכת אכיפת החוק.
- פנחס יחזקאלי: אכיפה בררנית. מערכת אכיפת החוק ככלי שליטה פוליטי בישראל (בהכנה);
- פנחס יחזקאלי: בן גביר, וניתוק הקשר הגורדי שבין המשטרה לפרקליטות;
- פנחס יחזקאלי: מבט אחר על פרשת הנשיא לשעבר, משה קצב. חלק ראשון;
- פנחס יחזקאלי: למי חשוב היה להרחיק קוראים מספרו של משה קצב ולמה? מאמר שני על פרשת קצב;
- פנחס יחזקאלי: 'תפירת תיקים' / 'הטיית חקירות' / פישינג על ידי המשטרה;
- פנחס יחזקאלי: מי זוכר את הימים שבהם השב"כ חיפש מדליפים בפרקליטות? (בהכנה);
- פנחס יחזקאלי: "באת לי בזמן!"... הנשיא קצב פונה ליועץ המשפטי לממשלה (בהכנה);
- פנחס יחזקאלי: מי הרוויח ומי הפסיד בפרשת משה קצב? מאמר רביעי על הפרשה (בהכנה).
נספח 1, מדף הטוויטר של ינון מגל: מח"ש לעזרת המחאה
מה הפלא? מח"ש היא חלק מהפרקליטות, שכבר מזמן חלק מהמחאה (זוכרים איך הלכו הפרקליטים להפגין בעת שהיועמ"שית פנתה לבית הדין לעבודה שיכריז על השביתה בלתי חוקית?). אחד העקרונות הנבונים בדוקטרינה הפרוגרסיבית הוא ההשתלטות על מערכת אכיפת החוק והפיכתה לכלי פוליטי, שמרתיע ומשתיק יריבים. דומה שהיום השלימו כבר הפרוגרסיביים את ההשתלטות הזו על מערכות החוק המערביות, כולל מערכת האכיפה המפוארת של חבר העמים הבריטי, וכולל מערכת האכיפה המפוארת הרבה פחות שלנו.
- המאמר הרלוונטי: פנחס יחזקאלי: מערכת אכיפת החוק ככלי שליטה פוליטי במדינות המערב.
![[בתמונה: מח"ש לעזרת המחאה… המקור: דף הטוויטר של ינון מגל. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/09/מחש-בשירות-המחאה-695x1024.jpeg)
נספח 2: בין שדה תימן לכלא הדרים
מהתנהגות הפרקליטות בפרשת שדה תימן למדנו, שמעשה סדום - אפילו מדומיין, אפילו ברוצח נוח'בה - הינו עבירה חמורה המחייבת פשיטה במסכות פנים על המקום, מעצר החשודים, כליאתם, הגשת כתב אישום נגדם, ואפילו זיוף סרטון והדלפתו לתקשורת למרות הנזק הבינלאומי הגדול.
שלמה פילבר - שהיה מנכ"ל משרד ממשלתי - התלונן על מעשה סדום בכלא הדרים בשתיים בלילה - בעת מעצרו בחקירות נתניהו - אחרי שטורטר מכלא לכלא ונמנעה ממנו שינה בכוונת מכוון.
מה נחשד פילבר שהחביא בישבנו? מתי עשה זאת, אם שהה 48 שעות קודם לכן עם עם חוקריו? פסיקת בג"ץ גם אוסרת חיטוט בנקבים, ואינני רואה את קצין שב"ס שישמח לעבור על החוק ולחטט בישבנו של מנכ"ל משרד ממשלתי ללא סימוכין בכתב מהפרקליטות והמשטרה.
אז לאור חומרת העבירה וע"פ תקדים שדה תימן, האם פרצו חוקרים במסכות גם לכלא הדרים? האם עצרו את הקצין הרלוונטי שמסר לידם את האסמכתאות למעשה מהפרקליטות? האם עצרו את הפרקליט שזייף ואת קצין המשטרה שזייפו דוח מודיעיני, והורו לבצע מעשה סדום בפילבר, כדי לשבור את נפשו, שסוף סוף יחתום על הסכם עד המדינה? האם הדליפו חומרים לתקשורת?
הצחקתם...
![[בתמונה: בין שדה תימן לכלא הדרים... הסרטון שזויף... התמונה היא צילום מסך]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/12/הסרט-המבושל-משדה-תימן-1024x576.jpg)
נספח 3: האם תביעת פילבר תהיה זרז לתיקון מערכת האכיפה?
שלמה פילבר - שחתם אחרי עינויים על הסכם עד מדינה נגד נתניהו - תובע את מעניו במיליונים, על "מסע עינויים" שכלל העברה תכופה מכלא לכלא, מניעת שינה, השפלה, מעשה סדום, ועוד...
מי שמנרמל את התופעה - כי מדובר בהפללת נתניהו והמטרה מקדשת את האמצעים - כדאי שיחשוב שוב. כך המערכת פועלת תמיד, ואני בא מתוכה: מסמנים מטרה ותופרים, מנפחים תיקים וסעיפי אשמה, מעלימים כל מה שלא מתאים, ומציעים עסקת טיעון. תודו באשמה ותחתמו, גם אם לא עשיתם. אחרת... ותזכרו שפילבר לא היה הנאשם, אלא רק עד, שרצו שיהפוך בעל כורחו לעד מדינה וישקר בדברים מסוימים. האמינו לי, אם תפלו לידיהם הם יטפלו בכם באותו אופן!
מצב מערכת האכיפה בישראל חמור, אך היא אינה לבד. מערכת אכיפת החוק הפכה כלי לחיסול פוליטי בכל המערב הווקיסטי, ע"פ הדוקטרינה הפרוגרסיבית. המצב הגרוע ביותר הוא בבריטניה, שם נשלחים אזרחים פשוטים למאסר על שיתוף פוסטים.
זכרו. מערכות מורכבות תמיד מתהפכות. אם היום משמשים הכלים הללו נגד הימין מחר ישמשו נגד השמאל, ואז מה יעשו אלה הצוהלים היום? ילינו על אכיפה בררנית? בארה"ב, טראמפ מתחיל ניקוי אורוות רבתי. האם תביעת פילבר תשמש זרז לתיקון גם אצלנו?
![[בתמונה: האם תביעת פילבר תהיה זרז לתיקון מערכת האכיפה? התמונה היא צילום מסך]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/12/פילבר-כעד-מדינה-1024x576.jpg)
מצאת טעות בכתבה? הבחנת בהפרה של זכויות יוצרים? נתקלת בדבר מה שאיננו ראוי? אנא, דווח לנו!
![[בתמונה: הפרקליטות תופרת תיקים… המקור: דף הטוויטר של יואל. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2019/06/הפרקליטות-תופרת-תיקים.jpg)
Pingback: יוסף זהר: להיאבק באישומים בפשעים, שמעולם לא התרחשו | ייצור ידע
Pingback: פנחס יחזקאלי: מהם כלי השימוש לרעה במערכת האכיפה? | ייצור ידע
Pingback: פנחס יחזקאלי: בן גביר, וניתוק הקשר הגורדי שבין המשטרה לפרקליטות | ייצור ידע
Pingback: פנחס יחזקאלי: "הפרקליטות יכולה לחסל כל אדם שיעלה בדעתה". מבוא לשימוש לרעה במערכת אכיפת החוק | ייצור ידע
Pingback: פנחס יחזקאלי: שימוש לרעה במערכת האכיפה, מבט אל נבכי מערכת אכיפת החוק | ייצור ידע
Pingback: פנחס יחזקאלי: איך הפרקליטות 'מטפלת' בשופטים שאינם הולכים בתלם? | ייצור ידע
Pingback: פנחס יחזקאלי: שורשי השימוש לרעה במערכת האכיפה, נעוצים בתרבות המשטרה המנדטורית | ייצור ידע