מגילת קהלת באתר ייצור ידע

[בתמונה: המלך שלמה, החכם באדם, מחבר מגילת קהלת. התמונה היא נחלת הכלל]

[בתמונה: המלך שלמה, החכם באדם, מחבר מגילת קהלת. התמונה היא נחלת הכלל]

מְגִלַּת קֹהֶלֶת היא ספר מספרי המקרא. זהו אוסף של פתגמים, דברי חכמה, עצות מעשיות לחיים ואזהרות מדרך חיים לא נכונה. המחבר בוחן איזו דרך בחיים מספקת משמעות ונצחיות למעשי האדם... הבאנו לכם כאן את כל שנכתב באתרנו אודות מגילת קהלת. קריאה נעימה!

עודכן ב- 9 באוקטובר 2022

מְגִלַּת קֹהֶלֶת היא ספר מספרי המקרא. זהו אוסף של פתגמים, דברי חכמה, עצות מעשיות לחיים ואזהרות מדרך חיים לא נכונה. המחבר בוחן איזו דרך בחיים מספקת משמעות ונצחיות למעשי האדם, ושולל מספר דרכים בזו אחר זו, עד שהוא מגיע לבסוף למסקנתו כי יראת שמים היא הדרך הנכונה: "סוֹף דָּבָר הַכֹּל נִשְׁמָע אֶת הָאֱלֹהִים יְרָא וְאֶת מִצְו‍ֹתָיו שְׁמוֹר כִּי זֶה כָּל הָאָדָם" (י"ב, י"ג), מסקנה הסותרת במובן מסוים את יתר הרעיונות של קֹהלת, ונחשבת אצל חוקרים אחדים כתוספת מאוחרת, שבזכותה נכלל הספר בין כתבי הקודש (ויקיפדיה: מגילת קהלת).

על פי הנאמר בתחילתו, חובר הספר על ידי "קהלת בן דוד" המזוהה עם שלמה המלך. המסורת מייחסת לחזקיה וסיעתו (שחיו כ-200 שנה לאחר שלמה) את עריכת הספר. רוב חוקרי המקרא המודרניים סבורים כי המגילה נערכה מאוחר עוד יותר, בתקופת שיבת ציון או בראשית התקופה ההלניסטית (ויקיפדיה: מגילת קהלת).

לרגל חג הסוכות ריכזנו עבורכם את כל המאמרים שהופיעו באתר 'ייצור ידע', אודות מגילת קהלת, על פי הכותבים (בסדר הא"ב). קריאה נעימה:

אוסף מאמרים רלוונטי נוסף:

למטה פרוסה פרשנותו האישית, המיוחדת, של אלוף משנה במילואים עופר בורין למגילת קהלת. קריאה נעימה!

אלוף משנה במיל', עופר בורין, נשוי + 3, שירת 20 שנה בחיל האוויר בתפקידי פיקוד טכנולוגיים. היום, הוא מנהל בחברת הייטק ביטחונית. הוא מגדיר את עצמי כאדם חופשי (חילוני). החל לכתוב בתחום זה כשעלה לאוויר פרויקט 929 בניהול הרב בני לאו והעיתונאית גל גבאי. הוא מחפש בתנ"ך את ההקשרים לחיים במדינת ישראל בעידן המודרני.

אלוף משנה במיל', עופר בורין, נשוי + 3, שירת 20 שנה בחיל האוויר בתפקידי פיקוד טכנולוגיים. היום, הוא מנהל בחברת הייטק ביטחונית. הוא מגדיר את עצמי כאדם חופשי (חילוני). החל לכתוב בתחום זה כשעלה לאוויר פרויקט 929 בניהול הרב בני לאו והעיתונאית גל גבאי. הוא מחפש בתנ"ך את ההקשרים לחיים במדינת ישראל בעידן המודרני.

*  *  *

למטה פרוסים מאמריו של ד"ר אבי הראל למגילת קהלת. קריאה נעימה!

אבי הראל הוא בעל תואר שלישי בפילוסופיה והיסטוריה יהודית, שירת בצה"ל מג"ב ומשטרת ישראל שלושה עשורים, בתפקידי פיקוד שונים. בתפקידו האחרון היה ההיסטוריון של משטרת ישראל. פרסם ארבעה ספרים ועשרות מאמרים בתחומי עיסוקו.

אבי הראל הוא בעל תואר שלישי בפילוסופיה והיסטוריה יהודית, שירת בצה"ל מג"ב ומשטרת ישראל שלושה עשורים, בתפקידי פיקוד שונים. בתפקידו האחרון היה ההיסטוריון של משטרת ישראל. פרסם ארבעה ספרים ועשרות מאמרים בתחומי עיסוקו.

*  *  *

.

.

.

.

מצאת טעות בכתבה? הבחנת בהפרה של זכויות יוצרים? נתקלת בדבר מה שאיננו ראוי? אנא דווח לנו!

20 thoughts on “מגילת קהלת באתר ייצור ידע

  1. Pingback: עופר בורין: מגילת אסתר, פרק א - אתנחתא קומית - ייצור ידע

  2. Pingback: סוכות באתר 'ייצור ידע' - ייצור ידע

  3. Pingback: עופר בורין: מגילת אסתר, פרק א - אתנחתא קומית - ייצור ידע

  4. Pingback: עופר בורין: תהילים, פרק מט - רישומו של האדם בעולם הוא במה שנתן לאחרים - ייצור ידע

  5. Pingback: עופר בורין: תהילים, פרק לט - צלם (אלוהים), הבל (קהלת) וגר (יציאת מצרים) - ייצור ידע

  6. Pingback: עופר בורין: קהלת פרק ח – קהלת, חיים גורי, יצחק רבין והרעות - ייצור ידע

  7. Pingback: אבי הראל: הרעיונות המרכזים במגילת קהלת - ייצור ידע

  8. Pingback: עופר בורין: קהלת פרק יב – כבד את אביך ואת אמך - ייצור ידע

  9. Pingback: עופר בורין: קהלת פרק יא – שלח לחמך על פני המים - ייצור ידע

  10. Pingback: עופר בורין: קהלת פרק י' – הכסף יענה את הכל? – תלוי איך קוראים זאת! - ייצור ידע

  11. Pingback: עופר בורין: קהלת פרק ט – קו השוויון? קו האי-שוויון! - ייצור ידע

  12. Pingback: עופר בורין: קהלת פרק ח – קהלת, חיים גורי, יצחק רבין והרעות - ייצור ידע

  13. Pingback: עופר בורין: קהלת פרק ז – קהלת, סוקרטס וצידה פילוסופית לחיים - ייצור ידע

  14. Pingback: עופר בורין: קהלת פרק ו – מלכודת העושר - ייצור ידע

  15. Pingback: עופר בורין: קהלת פרק ד – אוהב כסף לא ישבע כסף - ייצור ידע

  16. Pingback: עופר בורין: קהלת פרק ד – ביטוח לאומי - ייצור ידע

  17. Pingback: עופר בורין: קהלת פרק ג - ריקוד הזמנים - עת לשקט ועת למחאה - ייצור ידע

  18. Pingback: עופר בורין: קהלת פרק ב – ליהנות מהבל החיים - ייצור ידע

  19. Pingback: עופר בורין: קהלת פרק א - כל הנחלים.... כאבים - ייצור ידע

  20. Pingback: אבי הראל: מגילת קהלת וחג הסוכות - ייצור ידע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *