תקציר: 'אידיוטים שימושיים' הם אנשים תמימים או בעלי כוונות טובות, אשר מנוצלים על ידי גורמים ציניים וחסרי מצפון לקידום מטרותיהם הנסתרות. לרוב, מדובר בפעילים, אינטלקטואלים, או ידוענים, אשר מתוך אידאליזם או בורות, מאמצים נרטיב שקרי ומפיצים אותו, ובכך מעניקים לו לגיטימציה. זהו אוסף ראשון של ממים אינטרנטיים על אידיוטים שימושיים והנזק שהם גורמים. אתם מוזמנים להוסיף עליהם.
![[בתמונה: אנו קרבנות הקניבלים ומשפחותיהם, מזמינים אתכם לטקס זיכרון אלטרנטיבי משותף תחת הכותרת: "האויב בדיוק כמוך... קניבלים אינם אויבים!"... התמונה עובדה במערכת הבינה המלאכותית Pikaso]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/12/קניבלים-אינם-האויב-796x1024.jpeg)

ניצב משנה בגמלאות, ד"ר פנחס יחזקאלי הוא שותף בחברת 'ייצור ידע' ואיש אקדמיה. שימש בעבר כראש המרכז למחקר אסטרטגי ולמדיניות של המכללה לביטחון לאומי, צה"ל. הוא העורך הראשי של אתר זה.
* * *
'אידיוטים שימושיים' הם אנשים תמימים או בעלי כוונות טובות, אשר מנוצלים על ידי גורמים ציניים וחסרי מצפון לקידום מטרותיהם הנסתרות. לרוב, מדובר בפעילים, אינטלקטואלים, או ידוענים, אשר מתוך אידיאליזם או בורות, מאמצים נרטיב שקרי ומפיצים אותו, ובכך מעניקים לו לגיטימציה.
הנזק שהם גורמים הוא רב-ממדי: הם מכשירים דעת קהל נגד האמת, פוגעים במאבקים צודקים על ידי זיהומם בשקרים, ובלי משים הופכים לכלי משחק בידי תועמלנים, דיקטטורים, או ארגוני טרור. באופן טראגי, "האידיוט השימושי" פועל מתוך אמונה שהוא בצד הנכון של ההיסטוריה, בעוד שבפועל הוא משמש ככלי יעיל בידי כוחות הרסניים, התורם באופן פעיל לערעור יסודות החברה החופשית והדמוקרטית.
זהו אוסף ראשון של ממים אינטרנטיים על אידיוטים שימושיים והנזק שהם גורמים. אתם מוזמנים להוסיף עליהם.
מם ראשון הראש העמוד: אנו קרבנות הקניבלים ומשפחותיהם, מזמינים אתכם לטקס זיכרון אלטרנטיבי משותף תחת הכותרת: "האויב בדיוק כמוך… קניבלים אינם אויבים!"
בעקבות טקס הזיכרון המשותף, הפלסטיני ישראלי, המתקיים מידי שנה, ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל.
* * *
מם שני מדף הטוויטר של ד"ר גדי טאוב: האם לדעתכם, בשנים שמנעו מהפלסטינאים כניסה לישראל לטקס הזיכרון האלטרנטיבי, הם עשו טקס נפרד?
האם הטקס האלטרנטיבי הוא איחוד של שני טקסי זיכרון נפרדים? ואם לא, והפלסטינים מקיימים טקסים רק יחד עם הישראלים, יכול להיות שהפלסטינים משתמשים שוב בשמאל הישראלי כ'אידיוט שימושי'?
מם שלישי: אנו ניצולי השואה, מזמינים אתכם לטקס זיכרון אלטרנטיבי משותף תחת הכותרת: "האויב בדיוק כמוך… נאצים אינם אויבים!"
![[בתמונה: אנו ניצולי השואה מזמינים אתכם לטקס זיכרון אלטרנטיבי תחת הכותרת: "האויב בדיוק כמוך... נאצים אינם אויבים!"… התמונה עובדה במערכת הבינה המלאכותית של Wonder AI]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/12/נאצים-אינם-אויבים.png)
מם רביעי: אנו הכבשים וכלבי השמירה שלהם, מזמינים אתכם לטקס זיכרון אלטרנטיבי משותף תחת הכותרת: "האויב בדיוק כמוך… זאבים אינם אויבים!"
![[בתמונה: אנו מזמינים אתכם לטקס זיכרון אלטרנטיבי תחת הכותרת: "האויב בדיוק כמוך... זאבים אינם אויבים!"… התמונה עובדה במערכת הבינה המלאכותית של Wonder AI]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/12/זאבים-אינם-האויב.png)
מם חמישי: כואב לראות את משפחות נרצחים מתייסרות, אל מול עולם ערבי מתגלגל מצחוק… למה הן מאפשרות לגרור אותן לזירה הפוליטית?
הנוח'בות כינו את קיבוצי העוטף 'התנחלות' והשמאל שלנו חושב שהתבלבלו במונח. נסראללה מכנה את סאסא 'התנחלות' ולא קיבוץ, וזוכה ליחס גזעני ומתנשא מנחום ברנע שמתקן אותו כאילו הוא התבלבל טעה בתרגום.
וגם, ההנהגה האיראנית מצהירה בגלוי, שישראל עומדת במלחמה של עשר שנים מול שבע חזיתות, עד שתקרוס, ושתמיד שתי חזיתות לפחות תבערנה. ומה השמאל שלנו מבין? שלא צריך לדעת ערבית מגיל הגן, כי הערבים יודעים לדבר בעברית ובאנגלית. שאנחנו שולטים במשך המלחמה ויכולים להפסיק כשרק נרצה, שנקבל את כל החטופים אם רק ניסוג, שהפלסטינים רוצים רק חצי פלסטין ושיחבקו את תוכנית שתי המדינות וישמחו להתפשר (הם התפשרו עד היום על משהו?), ואז יהפכו לשוויצרים… והעיקר, שהסעודים 'יעופו' על הרעיון על ברית עם ישראל (הנה, הם מבטיחים…), אחרי שמסרה לאויביה המושבעים – תמורת חוזה נייר – את השטחים השולטים-האסטרטגיים, בין הירדן לים.
מה הפלא שהערבים מזלזלים בשמאל הישראלי, משתמשים בו כ'אידיוט שימושי' וצוחקים עליו בפומבי? ולמה מישהו מתעקש לנתב את המשפחות לסיטואציות המביכות הללו?
![[בתמונה: למה השמאל מתנשא על אויבינו ומזלזל בהם? התמונה עובדה במערכת הבינה המלאכותית של DALL·E ב- Microsoft Bing. לכתבה של סיגל בן דוד לחצו כאן]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/06/הטרגדיה-של-השמאל-הישראלי-1024x768.png)
מם שישי מדף הטוויטר של Yisrael official: כניעה בעיניים עצומות
מפגינה: "אני בעד לתת למוסלמים (במערב) את אותן זכויות שהם מעניקים לנוצרים במדינות האם שלהם"… כל כך נכון שבא לבכות. רק תרבות מתאבדת יכולה להוריד ראש בפני האיסלאם במערב, בעוד היא מטייחת את התעללותם בנוצרים במדינותיהם.
וכי מה חושבים האידיוטים השימושיים הללו: שהמוסלמים יקלו עם הנוצרים במערב כשיגיעו לעמדות כוח, רק כי נכנעו להם מרצונם?
![[בתמונה: כניעה בעיניים עצומות... המקור: דף הטוויטר של Yisrael official. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/12/מפגינה-לתת-יחס-שווה-951x1024.jpg)
מם שביעי מדף הטלגרם של עמית סגל: "כופרים שימושיים"…
ה'ניו יורק פוסט' לועג לשחקנים, שהגיעו עם סיכות תומכות חמאס לטקס האמי, ומציג תמונה שבה הארגון מצנזר את התמונה של שחקנית לא צנועה מספיק. הכותרת: 'כופרים שימושיים'.
מם שמיני: אנטיש-אמי… קריקטורה מצוינת של אורי פינק
עוד אידיוטית שימושית: השחקנית היהודייה האנה איינבינדר, זוכת פרס האמי, תוקפת את ישראל במעמד קבלת הפרס… היא תגלה בקרוב – כמו רבים אחרים – שמיהדות אי אפשר לברוח.
השאלה היחידה היא האם אז, אנחנו נהיה בשבילה, כמו שהיא הייתה בשבילנו!
מם תשיעי מדף הטוויטר של עידית בר: ממה נובעים כגילויי הבוז הערביים לנשיא צרפת מקרון?
לכאורה, היה צריך נשיא צרפת, עימנואל מקרון להיתפס בעולם הערבי – כולל זה שבתוך צרפת – כסוג של 'לורד בלפור הפרו ערבי'. למעשה, הוא נשוא לבוז וללגלוג. מדוע? משתני סיבות עיקריות:
- האחת: חזון שתי המדינות הוא חזון מערבי. עבור הערבים יש רק "מהים עד הנהר"
- והשנייה: רק 'אידיוט שימושי' אינו מבין, שמקרון פועל נגד האינטרסים של עצמו, ובקרב אנשי ערב, מי שאינו מכבד את עצמו אינו ראוי לכבוד!
![[בתמונה: עימנואל מקרון - מי שאינו מכבד את עצמו אינו ראוי לכבוד... הקריקטוריסט המוכשר: j.maijburd. המקור: דף הטוויטר של עידית בר. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/12/אידיוט-שימושי.jpg)
מם עשירי מדף הטוויטר של Yisrael official: אם מאה קבין של צרות ירדו על יהודים בעולם לאורך השנים, 99% מהם נוצרו על בידי אחיהם, יהודים כמותם, המנסים לשווא לברוח מזהותם
הנה חבורת יהודים, אידיוטים בשימוש האיסלאם הקיצוני, שצמה ביום כיפור למען עזה…
![[בתמונה: אם מאה קבין של צרות ירדו על יהודים בעולם לאורך השנים, 99% מהם נוצרו על בידי אחיהם, יהודים כמותם, המנסים לשווא לברוח מזהותם... המקור: דף הטוויטר של Yisrael official. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/12/יהודים-צמים-ביום-הכיפורים-למען-עזה.jpg)
[לאוסף המאמרים על אידיוטים שימושיים, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על בגידת האינטלקטואלים, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על 'הפרוגרסיבים החדשים ואנחנו' באתר ייצור ידע, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על התודעה – והניסיונות להשפיע עליה, לחצו כאן] [לאוסף, המאמרים בנושא 'מלחמת חרבות ברזל', לחצו כאן]
מצאת טעות בכתבה? הבחנת בהפרה של זכויות יוצרים? נתקלת בדבר מה שאיננו ראוי? אנא, דווח לנו!
נושאים להעמקה
- אוסף המאמרים על אידיוטים שימושיים.
- אוסף המאמרים על בגידת האינטלקטואלים.
- הרחבת המושג: 'מטרה של מערכת';
- אוסף המאמרים על ההיבטים השונים של מטרה;
- מאמרו של ד"ר פנחס יחזקאלי: התעללות בלהט"ב בקהילות מוסלמיות.
- מאמרו של ד"ר פנחס יחזקאלי (2023), כך תופסים שלטון בדמוקרטיה – 13 העקרונות של סול אלינסקי.
- אוסף המאמרים על 'הפרוגרסיבים החדשים ואנחנו'.
- אוסף המאמרים על התודעה – והניסיונות להשפיע עליה.
- אוסף המאמרים בנושא מלחמת שמחת תורה 2023 – 'מבצע חרבות ברזל'.
- מאמרו של פנחס יחזקאלי: האידיוטים השימושיים שלנו.
מקורות והעשרה
- פנחס יחזקאלי (2024), אידיוטים שימושיים באתר ייצור ידע, ייצור ידע, 3/8/24.
- פנחס יחזקאלי (2024), אוסף המאמרים על בגידת האינטלקטואלים, ייצור ידע, 12/4/24.
- ויקיפדיה: אידיוטים שימושיים.
- דאגלס קיר מאריי (2019), המוות המוזר של אירופה, תל אביב: סלע מאיר.
- פנחס יחזקאלי (2014), מטרה של מערכת, ייצור ידע, 12/4/14.
- פנחס יחזקאלי (2024), התעללות בלהט"ב בקהילות מוסלמיות, ייצור ידע, 29/2/24.
- פנחס יחזקאלי (2023), כך משיגים שלטון בדמוקרטיה – 13 העקרונות של סול אלינסקי, ייצור ידע, 9/3/23.
- פנחס יחזקאלי (2019), התודעה – והניסיונות להשפיע עליה – באתר ייצור ידע, ייצור ידע, 5/10/19.
- פנחס יחזקאלי (2022), הפרוגרסיביים החדשים ואנחנו באתר ייצור ידע, ייצור ידע, 5/1/22.
- פנחס יחזקאלי (2023), אוסף המאמרים בנושא מלחמת שמחת תורה 2023 – 'מבצע חרבות ברזל', ייצור ידע, 8/10/23.
- פנחס יחזקאלי (2024), האידיוטים השימושיים שלנו, ייצור ידע, 6/9/24.
![[בתמונה: סליחה, אני רק שאלה… התמונה עובדה במערכת הבינה המלאכותית Gemini' של גוגל]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/12/אני-רק-שאלה-1024x1024.jpg)
![[בתמונה: 'כופרים שימושיים' על שער הניו יורק פוסט]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/12/כופרים-שימושיים-1-965x1024.jpg)
![[בתמונה: אנטיש-אמי... קריקטורה מצוינת של אורי פינק. התמונה מוצגת באישור היוצר]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/12/אנטיש-אמי-אורי-פינק.jpg)
5 מחשבות על “פנחס יחזקאלי: אידיוטים שימושיים, אוסף ממים ראשון”