פנחס יחזקאלי: קוראן בחינם ? אל תפלו בפח!

תקציר: לאחרונה התקשר אליי מאזין לנזוף בי. הוא השיג קוראן בעברית, ולא מופיע בו שום דבר מהדברים האיומים שאני כותב על האיסלאם. להיפך. כולו אהבת אדם ואחווה בין עמים. כבר הבנתם למה?

[בתמונה: קוראן בחינם ? אל תפלו בפח! התמונה עובדה במערכת הבינה המלאכותית Gemini' של גוגל]
[בתמונה: קוראן בחינם ? אל תפלו בפח! התמונה עובדה במערכת הבינה המלאכותית Gemini' של גוגל]
ניצב משנה בגמלאות, ד"ר פנחס יחזקאלי הוא שותף בחברת 'ייצור ידע' ואיש אקדמיה. שימש בעבר כראש המרכז למחקר אסטרטגי ולמדיניות של המכללה לביטחון לאומי, צה"ל. הוא העורך הראשי של אתר זה.

ניצב משנה בגמלאות, ד"ר פנחס יחזקאלי הוא שותף בחברת 'ייצור ידע' ואיש אקדמיה. שימש בעבר כראש המרכז למחקר אסטרטגי ולמדיניות של המכללה לביטחון לאומי, צה"ל. הוא העורך הראשי של אתר זה.

זהו מאמר המבטא את דעתו של הכותב ואת הערכותיו המקצועיות בלבד.

*  *  *

לאחרונה התקשר אליי מאזין לנזוף בי. הוא השיג קוראן בעברית, ולא מופיע בו שום דבר מהדברים האיומים שאני כותב על האיסלאם. להיפך. כולו אהבת אדם ואחווה בין עמים.

"פתח את פרק 9", "סורת א-תובה. האם אתה רואה בפסוק 5 – המכונה 'פסוק החרב' – את הציווי להילחם ולהרוג את עובדי האלילים? שאלתי. לא השיב. כתוב פה משהו על הגנה עצמית. ופסוק 29?", המשכתי. "פסוק ה'ג'יזיה' המחייב יהודים ונוצרים לשלם מס גולגולת תחת השפלה? גם הוא איננו, וגם לא פסוק 60 בפרק 5, על ה"קופים והחזירים" שאללה קילל.

האיש התחיל להבין. "זה זיוף?", שאל. זו דעווה השבתי. אלה גרסאות "מרוככות" שנועדו להציג ליהודים פנים מסוימות מאוד של האיסלאם.

ואין ארוחות חינם. בשביל המקור צריך לשלם. התרגום המדויק והחשוב ביותר כיום הוא של פרופ' אורי רובין מ- 2005, המביא  את ההקשר ההיסטורי והפרשנות האיסלאמית המקורית, גם כשהיא קשה לעיכול (ראו תמונת כריכה למטה):

[בתמונה: הקוראן בתרגום לעברית של פרופ' אורי רובין, שראה אור ב- 2005 בהוצאת מאגנס, ירושלים. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]
[בתמונה: הקוראן בתרגום לעברית של פרופ' אורי רובין, שראה אור ב- 2005 בהוצאת מאגנס, ירושלים. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]

ואוסיף: הדברים הקיצוניים ביותר ביחסי יהודים-מוסלמים כלל אינם נמצאים בקוראן, אלא בחדית' – "המדריך למשתמש" של הקוראן, המכיל את מסורות הנביא. שם תמצאו את הנבואות על אחרית הימים שבהן אפילו האבנים והעצים יקראו למוסלמים לבוא ולהרוג את היהודי המסתתר מאחוריהם.

היום, אתם כבר לא צריכים לסמוך על מחלקי ספרים בחינם או עליי. שאלות פשוטות לבינה המלאכותית יפרסו בפניכם את האמת בקלות. המכונה לא מחויבת ל"דעווה" ולא מנסה להחזיר אתכם בתשובה; היא פשוט קוראת את המקור בערבית ואת ההיסטוריה כפי שהיא – בלי פילטרים של בעלי אינטרס.

[לאוסף המאמרים על תופעת ההתאסלמות במערב ובישראל, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על התודעה, והניסיונות להשפיע עליה, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על הצד האפל של האיסלאם, לחצו כאן]

מצאת טעות בכתבה? הבחנת בהפרה של זכויות יוצרים? נתקלת בדבר מה שאיננו ראוי? אנא, דווח לנו!

נושאים להעמקה

מקורות והעשרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *