תקציר: הדף הזה מביא לכם את האוסף העשירי של הכרזות העוסקות ברפורמה המשפטית או בהפיכה המשטרית - הכל ע"פ עיניכם. עיון מועיל ומהנה, ככל שניתן!
[לאוסף המאמרים: 'בין רפורמה משפטית למהפכה משטרית', לחצו כאן]
"נַפְתָּלִי, אַיָּלָה שְׁלֻחָה–הַנֹּתֵן, אִמְרֵי-שָׁפֶר" (בראשית מט, כא)
ניצב משנה בגמלאות, ד"ר פנחס יחזקאלי הוא שותף בחברת 'ייצור ידע' ואיש אקדמיה. שימש בעבר כראש המרכז למחקר אסטרטגי ולמדניות של צה"ל. הוא העורך הראשי של אתר זה.
* * *
כְּרָזָה או פּוֹסְטֶר (Poster) היא כל דימוי חזותי המיועד להצגתו לראווה. כרזות הן לא פעם הפריט המזהה מעצב גרפי יותר מאשר תוצרים אחרים בעולם העיצוב. לפני עידן הרשתות החברתיות, היו הפוסטרים מודפסים על נייר ותלויים לראווה על קירות או משטחים. היום, עברה הזירה אל הרשתות החברתיות (ויקיפדיה: כרזה).
הדף הזה מביא לכם את האוסף העשירי על הכרזות העוסקות ברפורמה המשפטית או בהפיכה המשטרית - הכל ע"פ עיניכם.
עיון מועיל ומהנה, ככל שניתן, ואתם מוזמנים לתרום עוד...
[כרזות שבעל הזכויות בהן לא אותר, השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים. בעל הזכויות הראשי בכל כרזה, אנא פנו ל: yehezkeally@gmail.com]
* * *
כרזה ראשונה בראש הדף: כוחם של ספינים, בייחוד ב'עונת המלפפונים'
בתחילת ספטמבר 2023, מלאו העיתונים בכותרות על מתווה הנשיא המחודש...
מדהים כל פעם מחדש להיווכח בכוחם של ספינים על אנשים משועממים ב'עונת המלפפונים'... כל אנשי התקשורת שמבינים משהו - כולל מי שהיה ראשון להפיץ - יודעים שזהו ספין, ולמרות זאת כולם עוסקים בו, פשוט כי משעמם, וצריך לייצר חדשות. מדברים על הפרטים, הסיבות לפריצת הדרך, ואפילו על תגובת השווקים.
אלא שהכל רמאות. איך תדעו? תנתחו את האינטרסים של הצדדים המעורבים: הימין הכניס עצמו, בטיפשות אין קץ, לתוך עניבת החנק של בג"ץ ולתוך מסיבת הסיום של נשיאתו. למה לה למחאה, 'להוציא את הערמונים מהאש' עבור בנימין נתניהו? היא תעשה זאת רק אם מישהו שעוצמתו גדולה משלה יוכל לאלץ אותה לכך. אתם מכירים מישהו כזה?
- המאמר הרלוונטי: ניצן שפיר (2023), מתווה הנשיא המחודש: הפרטים, הסיבות לפריצת הדרך ותגובת השווקים, גלובס, 4/9/23.
* * *
כרזה שנייה: בין המחאה לאריתראים בדרום ת"א
בשבת ה- 2 בספטמבר בבוקר, מאות מסתננים ממוצא אריתראי הגיעו להפגין נגד פסטיבל שתכננה השגרירות לקיים באולם בתל אביב. המחאה הפכה להתפרעויות - והמשתתפים גרמו נזק כבד לעסקים ומכוניות. 19 שוטרים נפגעו, 11 מפגינים נורו, בהם 4 במצב קשה. במוצאי שבת התקיימה
הפגנת המחאה כרגיל. אבל אחריה, התייצבו 'הלוחמות והלוחמים למען הדמוקרטיה' בבית החולים איכילוב, עמדו בתור ותרמו דם לאריתראים המתפרעים...
ואני שואל: האם לא היה נכון יותר לדחות את ההפגנה, כדי לאפשר לשוטרים לצבור כוח ולשבת ליד מיטות חבריהם בבתי החולים?
כרזה שלישית: ליבי על הגימנסיה העברית הרצליה שלי
הגימנסיה העברית הרצליה עשתה כברת דרך ארוכה מימי ד"ר ברוך בן יהודה וד"ר כרמי יוגב, ועד ד"ר זאב דגני... ב- 3 בספטמבר 2023, הודיע מנהל הגימנסיה הרצליה, זאב דגני, על התפטרותו מתפקידו בעקבות ביטול אירוע של הצהרת בני נוער על סירוב להתגייס לצה"ל ופגישה של פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני שהיה אמור להתקיים במוסד.
כל חיי הייתי גאה בגימנסיה העברית הרצליה שלי - המוסד המופלא הזה, שלימד אותי איך לחשוב... בשביל לגלות שהוא הפך היום למוסד פוסט ציוני, שמלמד תלמידים מה לחשוב!
- המאמר הרלוונטי: ערוץ 7 (2023), ביטול אירוע הסרבנים: מנהל הגימנסיה הרצליה זאב דגני התפטר מתפקידו, 3/9/23.
כרזה רביעית: למי כפוף הצבא?
בתשובה לשאלה למי כפוף הצבא ענתה עו"ד סוזי נבות, סגנית נשיא למחקר במכון הישראלי לדמוקרטיה. (אותה אני אוהב ומעריך מאוד באופן אישי) את התשובה הבאה: "במדינת חוק, ראשי מערכת הביטחון כפופים לחוק. לא להוראות המנהיגים. לחוק כפי שהוא כתוב וכפי שהוא מתפרש ע"י ביהמ"ש העליון. לכן, חובה היא לציית לבית המשפט העליון".
רגע התבלבלתי: סעיף 2א' לחוק יסוד הצבא קובע: "הצבא נתון למרות הממשלה". איך אפשר לפרש את זה אחרת? ואם הצבא נתון למרות בית המשפט, האם אין זה הגיוני בדמוקרטיה שהשופטים ייבחרו ע"י העם?
- המאמר הרלוונטי באתר ייצור ידע: פנחס יחזקאלי: מסר שלילי שקרי, שמהדהד שוב ושוב, ייקלט לבסוף ויבקיע – הכלל ה- 11 של סול אלינסקי.
כרזה חמישית: מלחמת בני אור בבני חושך והשלכותיה
התפיסה של טוב מוחלט כנגד רע מוחלט מאפיינת את תנועת המחאה. כך למשל, כינה זאב דגני, מנהל הגימנסיה העברית הרצליה את הצד שלו כ"בני אור": "היום, כשהמשטר הופך יותר ויותר אפל, אנחנו אנשי האור מזהים את הצורך לייצר תנועה שכנגד" (ראו הכרזה למטה).
המשמעות: אם קבוצות ופרטים הם גורמים שליליים, נציגי הרוע המוחלט, הם בהכרח אינם זכאים לזכויות שנהנים מהם 'גורמים חיוביים', וצריך להשתיקם ולהוציאם מחיינו הציבוריים, המקצועיים והאישיים...
- המאמר הרלוונטי באתר ייצור ידע: פנחס יחזקאלי: 'הם שחורים אנחנו לבנים' – אבסולוטיזם מוסרי פרוגרסיבי והשלכותיו.
כרזה שישית: 'בני החושך' אינם זכאים לזכויות דמוקרטיות!
ע"פ אנשי המחאה, היריב מייצג בעיניה את 'בני החושך' - בני הרוע המוחלט, שאינם ראויים להישמע. הם אינם ראויים גם לזכויות (גם אם הם רוב), ואפשר ונטרל אותם בדרכים לא דמוקרטיות...
הנה דוגמית: ב- 27 באוגוסט 2023 פורסם, כי יו"ר ועד הסגל הבכיר באוניברסיטה העברית, פרופסור אורן תירוש, הודח מתפקידו כיוון שסירב להכרזת סכסוך עבודה במחאה על הרפורמה המשפטית... תירוש תקף את חברי הסגל על כך שבחרו להדיחו מהתפקיד: "מטרת חברי הועד במהלך ההדחה הייתה לקחת לי את הסמכויות ולהחליף אותי במועצה המתאמת על מנת שיוכלו להכניס אנשים המיצגים את דעתם ולנהל את המועצה המתאמת לפי אג'נדה שלהם".
המאמרים הרלוונטיים:
- פנחס יחזקאלי: 'הם שחורים אנחנו לבנים' – אבסולוטיזם מוסרי פרוגרסיבי והשלכותיו;
- פנחס יחזקאלי: איך מסכלים ביקורת אפקטיבית?
- חדשות כיפה (2023), יו"ר הוועד באוניברסיטה הודח - בשל התנגדותו לשביתה סביב הרפורמה, 27/8/23.
כרזה שביעית של ד"ר גדי טאוב: יהיה מבוגר אחראי?
ד"ר גדי טאוב: יש פה שכבה שלמה של אנשים, שפשוט מניחה שכשיגמר ה'משחק' הזה, אז יש הורים אחראים... אינני בטוח שהם צודקים! (הדו"ח, ערוץ 14, 12/7/23)
כרזה שמינית: הגיעה העת להגביל את מספר הקדנציות של ראש ממשלה!
ניסיונן של מדינות דמוקרטיות (וגם לא דמוקרטיות) מלמד כי למרות החששות לגבי צמצום של מנהיגות מנוסה בטרם עת, היתרונות של מגבלות כהונה בשמירה על עקרונות דמוקרטיים עולים בהרבה על החסרונות הפוטנציאליים.
גם ישראל של השנה האחרונה מהווה מקרה בוחן מצוין לכך!
- המאמר הרלוונטי באתר ייצור ידע: פנחס יחזקאלי: חשיבות הגבלת הקדנציה של ראש מדינה
כרזה תשיעית: נורתה הירייה הראשונה בקרב על יהודה ושומרון!
תמיר פרדו: "פה יש מדינת אפרטהייד. בשטח, בטריטוריה שבה שני בני אדם נשפטים מול שתי מערכות חוק, זאת מדינה של אפרטהייד". ואני אומר, שפרדו מסמן את הכיוון העתידי של המחאה.
בעוד הימין הפוליטי עסוק בניסיונות להוריד את עניבת החנק של בג"ץ מעל צווארו, נורתה הירייה למאבק העתידי על יהודה ושומרון, שתיפתח אחרי הרפורמה המשפטית ז"ל וחוק הגיוס לצה"ל, הבא עלינו בקרוב.
כרזה עשירית: החרם על שטראוס - מי צודק?
זה שלאף כלי תקשורת לא כדי להאמין זה ידוע. אבל בכל זאת, מי מהם צודק?
המאמרים הרלוונטיים:
- נורית קדוש (2023), ניסיון החרם לא צלח: שטראוס שמרה על נתח השוק שלה באוגוסט, כלכליסט, 7/9/23.
- תום נחום (2023), שטראוס בצרות? "שוחטים את המחיר, סימני יאוש", ICE, 8/9/23.
[לאוסף המאמרים: 'בין רפורמה משפטית למהפכה משטרית', לחצו כאן]
מצאת טעות בכתבה? הבחנת בהפרה של זכויות יוצרים? נתקלת בדבר מה שאיננו ראוי? אנא, דווח לנו!