פנחס יחזקאלי: סיפורם של ה'משוכנזים'

תקציר: נעמה לזימי היא בת לדור החדש של ה'משוכנזים. נולדה בפריפריה, לא עברה 'כור היתוך', היגרה למרכז בעידן הפרוגרס, ולבשה את דמות המקומיים כדי להצליח, ובדומה ל'חוזרים בתשובה', היא 'צדיקה יותר מהאפיפיור', ובהחלט מאמינה במה שהוא עושה.

[בתמונה: כרזת מחאה ימנית נגד נעמה לזימי, כ'שפחה'... המקור: דף הטוויטר של פרופ' משה כהן אליה. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]
[בתמונה: כרזת מחאה ימנית נגד נעמה לזימי, כ'שפחה'... המקור: דף הטוויטר של פרופ' משה כהן אליה. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]
ניצב משנה בגמלאות, ד"ר פנחס יחזקאלי הוא שותף בחברת 'ייצור ידע' ואיש אקדמיה. שימש בעבר כראש המרכז למחקר אסטרטגי ולמדניות של צה"ל. הוא העורך הראשי של אתר 'ייצור ידע'.

ניצב משנה בגמלאות, ד"ר פנחס יחזקאלי הוא שותף בחברת 'ייצור ידע' ואיש אקדמיה. שימש בעבר כראש המרכז למחקר אסטרטגי ולמדיניות של המכללה לביטחון לאומי, צה"ל. הוא העורך הראשי של אתר זה.

זהו מאמר המבטא את דעתו של הכותב ואת הערכותיו המקצועיות בלבד.

*  *  *

ב- 20 בפברואר פרסם פרופ' משה כהן אליה מאמר ויראלי, תחת השם: "סיפורה של שפחה".

הוא קבע בו כי "סיפורה של נעמה לזימי הוא במידה רבה הסיפור של השמאל המזרחי. היא צמחה במגדל העמק, הייתה מזוהה עם המאבק המזרחי כנגד האפליה האחוס"לית, ותראו לאיזו תחתית היא הגיעה ברצונה לרצות את האדון האחוס"ל הגזען שרוחו שורה על קפלן ועל המפלגה של 'הדמוקרטים'. היא משתוללת, שורפת, תוקפת, בקיצור 'ערסית' אמיתית, בשירות האדונים הגזענים"...

צודק? לא בדיוק. אז נכון שלא הגיבה לדבריו של ברק ואף ישבה לידו למחרת הפרסום ו'הלבינה' אותו בוועדת הכנסת. אבל האם היה זה מעשה של התבטלות?

[בתמונה: כרזת מחאה ימנית המראה את נעמה לזימי כשפחה, וחבר... המקור: דף הפייסבוק של עמיחי שיקלי. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]
[בתמונה: כרזת מחאה ימנית המראה את נעמה לזימי כשפחה, וחבר... המקור: דף הפייסבוק של עמיחי שיקלי. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]

ברוכים הבאים לעולמם של ה'משוכנזים':

הדור הראשון של ה'משוכנזים' – שאני נמנה עליהם – עבר 'כור היתוך' בקיבוצים, במוסדות ובעיר הגדולה, והפך בשר מבשרם של האחוס"לים, הם האליטה המייסדת. אז למה אני בימין תשאלו? כי אני מפא"יניק וציוני, וצאצאי האחוס"לים הם לא זה ולא זה. הם פרוגרסיביים אנטי ציוניים ו-ווקיסטים. מודה. לא אוהב את התרבות הארגונית של הימין, וחושב שרמת הפוליטיקאים שלו ירודה, אבל אני רואה מה הווק עולל למערב, ורואה שחברי בשמאל משכפלים פה את אותו מודל, אז אני נגדם.

הדור הבא של ה'משוכנזים' נולד בפריפריה. הוא לא עבר 'כור היתוך'. הוא היגר למרכז בעידן הפרוגרס, ולבש את דמות ה'מקומיים' כדי להצליח. כשהתרבות משתנה מגיע הדיסוננס הקוגנטיבי, ו'המשוכנזים החדשים' מתמודדים איתו בשני אופנים:

  • החלק האחר, בדומה ל'חוזרים בתשובה', צדיק יותר מהאפיפיור, ובהחלט מאמין במה שהוא עושה. זו נעמה לזימי.
  • והחלק האחר 'משחק את המשחק', כי בישראל אפשר להצליח רק כשאתה על המגרש: אומר את המילים הנכונות, תורם למאבק, מגיע אפילו לקפלן וחורק שיניים. אלה ה'אנוסים'. ליבם בימין וגופם בשמאל. הם לא ימרדו. הם פשוט יצאו מהארון כשהרוח תשנה את כיוונה!

[לאוסף המאמרים על 'הפרוגרסיבים החדשים ואנחנו', לחצו כאן] [לאוסף המאמרים: 'בין רפורמה משפטית למהפכה משטרית', לחצו כאן] [לאוסף המאמרים: 'הכל על אליטת ההון הישראלית', לחצו כאן] [לאוסף המאמרים בנושא 'דיסוננס קוגניטיבי', לחצו כאן]

מצאת טעות בכתבה? הבחנת בהפרה של זכויות יוצרים? נתקלת בדבר מה שאיננו ראוי? אנא, דווח לנו!

נושאים להעמקה

מקורות והעשרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *