תקציר: פֵּגַסוֹס מכה שנית... פֵּגַסוֹס הסוס הקסום השליך מעליו שוב את בכירי המשטרה שנפלו אל תוך שקריהם: ועדת החוקה של הכנסת אישרה את נוסח הצעת ההחלטה, הקוראת לממשלה להקים ועדת בדיקה לנושא הפעלת רוגלות על-ידי משטרת ישראל (פרשת NSO). בנוסח ההחלטה נכתב, בין היתר, כי "נותרו מספר סימני שאלה גדולים ביותר במה שכונתה 'פרשת פגסוס', שללא חקירת עומק, לא יוכלו לקבל מענה".
[לאוסף המאמרים על פרשת פגסוס, לחצו כאן]
עו"ד יאיר רגב הוא קצין משטרה בגמלאות, שמילא תפקידים רבים במערך החקירות והמודיעין. בין היתר שימש כעוזר לראש האגף לחקירות ולמודיעין, ראש מפלג חקירות כלכליות וביטחוניות ביאחב"ל, ראש לשכת החקירות במרחב השפלה ועוד.
רגב ניהל מספר רב של חקירות - בישראל ובחו"ל - כנגד ארגוני הפשיעה הפעילים בישראל, ופענח מקרי שוד ורצח רבים.
הוא משמש כיום כעורך דין פרטי (משרד עורכי-דין יאיר רגב ושות'); וכמרצה בסוגיות של חוק ופשיעה.
* * *
סוף סוף ועדת חקירה!
פֵּגַסוֹס מכה שנית... פֵּגַסוֹס הסוס הקסום השליך מעליו שוב את בכירי המשטרה שנפלו אל תוך שקריהם: ועדת החוקה של הכנסת אישרה את הנוסח הצעת ההחלטה, הקוראת לממשלה להקים ועדת בדיקה לנושא הפעלת רוגלות על-ידי משטרת ישראל (פרשת NSO). בנוסח ההחלטה נכתב, בין היתר, כי "נותרו מספר סימני שאלה גדולים ביותר במה שכונתה 'פרשת פגסוס', שללא חקירת עומק, לא יוכלו לקבל מענה".
אין ספק שבמשך זמן לא קצר, משטרת ישראל עשתה שימוש בכלי ששאב מידע שאוחסן במכשירים סלולריים. הנושאים המרכזיים שלשמם נדרשות סמכויות חקירה הם שאלת השימוש במידע האסור, והמודעות ליכולותיהם של הכלים הללו בשלבי הרכש ובשלבי קבלת האישורים הפרטניים לשימוש בהם מבית המשפט".
כזכור לכולנו, בזה אחר זה התייצבו קציני משטרה באולפנים והכחישו בתוקף את החשיפה של "כלכליסט", לפיה התבצעו מעקבים אחרי אזרחים באמצעות כלי סייבר מתוחכמים, ללא פיקוח משפטי כנדרש.
פֵּגַסוֹס הוא סוס מכונף אגדי ואחת הדמויות המפורסמות ביותר מתוך המיתולוגיה היוונית
הגיבור המיתולוגי בלרופון ריסן את פֵּגַסוֹס בעזרת רסן מוזהב שקיבל מאתנה, ורכב עליו בקרב מול הכימרה, מפלצת יורקת אש שמתוארת כבעלת ראש של אריה וזנב של דרקון.
בעקבות הצלחותיו נגד הכימרה ובהרפתקאות נוספות, ביקש בלרופון לרכוב על פגסוס למרומי האולימפוס ולחיות בין האלים, דבר שעורר עליו את חמתם.
פֵּגַסוֹס השליך מעליו את בלרופון שנפל אל מותו, אולם הוא עצמו הגיע אל האולימפוס, חי באורוות זאוס וקיבל את התפקיד לשאת את ברקיו. כהוקרה על השירות הנאמן, הפך זאוס את פגסוס לקבוצת כוכבים. (מוסר השכל). הנמשל ברור לכל!
המשטרה משתמשת ללא אישור בנשק צבאי כנגד אזרחיה...
הרוגלה פֵּגַסוֹס פותחה ככלי נשק צבאי שהופעל נגד אויבינו בהצלחה אדירה, בהסכמתו של רוה"מ הוא התיר למכור את הרוגלה למספר מדינות ומנהיגים על מנת לקדם את האינטרסים של מדינת ישראל.
רב-ניצב אלשייך, אשר הכיר מעברו בשירות ביטחון כללי את עוצמתה של הרוגלה כנשק שובר שיוויון, הצליח לגרום לכך שהכלי הצבאי יופעל גם ע"י המשטרה כנגד אזרחיה החשודים.
לחיטוט המשטרה בטלפון של אזרח, אפילו כשאינו בסתר, השפעה עצומה עליו ועל אחרים. הטלפון אוצר בתוכו את כל עולמו האישי, המקצועי, העסקי והמשפחתי של בעליו, ולעתים גם מידע אינטימי. הדבר מחייב זהירות, ריסון וצו שיפוטי. גם האזנת סתר לשיחות היא פוגענית ומצריכה זהירות וצו שיפוטי ממוקד ומראש. אך המשטרה הרחיקה לכת ובמסווה של האזנת סתר ביצעה חיפוש גורף בטלפון – ללא כל בסיס חוקי.
גם במקרים שבהם הוצאו צווים, המשטרה הטעתה את השופטים והם לא ידעו שלא מדובר בהאזנה לשיחות בהווה אלא בפלישה גורפת באמצעות תוכנת ריגול לחייו הפרטיים של האזרח החשוד.
לפי עיקרון החוקיות, למשטרה אין סמכות שלא נקבעה במפורש בחוק.
[לאוסף המאמרים על פרשת פגסוס, לחצו כאן]
מצאת טעות בכתבה? הבחנת בהפרה של זכויות יוצרים? נתקלת בדבר מה שאיננו ראוי? אנא, דווח לנו!