תקציר: היכולת הנשית לבנות רשתות של אמון ולנהל קונפליקטים בדרכי נועם מתגלה כיתרון אסטרטגי בשוק גלובלי המשתנה במהירות. עם זאת, בעוד המערב חוגג את עליית המנהיגות הנשית, מתפתח תהליך מקביל המציב סימן שאלה גדול מעל הישגים אלו: תהליך האיסלאמיזציה המואץ באירופה ובמערב. ריכזנו עבורכם את כל המאמרים שהופיעו באתר 'ייצור ידע', אודות ניהול נשי, השלכותיו ואתגריו, על פי הכותבים (בסדר הא"ב). קריאה מועילה.
![[בתמונה: נשים מנהלות. המקור: Photo by Alexander Suhorucov from Pexels]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2021/12/נשים-מנהלות.jpg)
עודכן ב- 2 בינואר 2026
בעשורים האחרונים, עבר עולם הניהול טרנספורמציה עמוקה. אם בעבר המודל הגברי ההיררכי – המבוסס על ריכוזיות, תחרותיות ושליטה – נחשב לאידיאל, הרי שבעולם הדינאמי של המאה ה-21, היתרונות של ניהול נשי הופכים למכריעים. ניהול זה מתאפיין באינטליגנציה רגשית גבוהה, יכולת הכלה, גמישות מחשבתית וגישה שיתופית, המעודדת יצירתיות וחדשנות במצבי אי-וודאות.
היכולת הנשית לבנות רשתות של אמון ולנהל קונפליקטים בדרכי נועם מתגלה כיתרון אסטרטגי בשוק גלובלי המשתנה במהירות. עם זאת, בעוד המערב חוגג את עליית המנהיגות הנשית, מתפתח תהליך מקביל המציב סימן שאלה גדול מעל הישגים אלו: תהליך האיסלאמיזציה המואץ באירופה ובמערב.
האיסלאם השמרני נושא עמו, במקרים רבים, תפיסת עולם פטריארכלית נוקשה המערערת על סמכותן של נשים במרחב הציבורי והניהולי. במקומות שבהם השפעה זו מתחזקת, אנו עדים ללחצים חברתיים המבקשים להחזיר את הגלגל לאחור ולדחוק נשים לעמדות נחיתות או לתפקידים מסורתיים. הקונפליקט בין ערכי המנהיגות המערבית המודרנית, המקדשת שוויון וגמישות, לבין מבני כוח דתיים-מסורתיים, הופך לזירת מאבק על דמותו של המערב.
האם המנהיגות הנשית, על כל יתרונותיה הכלכליים והחברתיים, תצליח לשמור על מעמדה? התשובה תלויה ביכולתו של המערב להגן על ערכיו הליברליים אל מול הגלים הדמוגרפיים והתרבותיים המאיימים לשנות את סדרי הניהול והחברה כפי שהכרנום.
ריכזנו עבורכם את כל המאמרים שהופיעו באתר 'ייצור ידע', אודות ניהול נשי, השלכותיו ואתגריו, על פי הכותבים (בסדר הא"ב). קריאה מועילה:
קובצי מאמרים רלוונטיים נוספים:
יצחק אדיג'ס

.
..
.
.
.
טלי גוטליב

.
.
.
נמרוד דניאל

.
.
.
יותם הכהן

.
.
.
איילה הרוש

.
.
.
.
פנחס יחזקאלי

- פנחס יחזקאלי: דרך איזו רשת חברתית נשים מתקדמות?
- פנחס יחזקאלי: מלאה הארץ צביעות!
- פנחס יחזקאלי: עידן העבדות הנשית מתקרב במהירות!
.
.
.
פנחס יחזקאלי ושרית אונגר-משיח

- פנחס יחזקאלי, שרית אונגר-משיח: זו מזכירתי… היא המנהל האמתי פה!
- פנחס יחזקאלי, שרית אונגר משיח: האם יש נטוורקינג נשי?
.
.
פיל בחנות חרסינה

.
.
.
.
.
רקפת ששון

.
.
.
.
Jeppe Vilstrup Hansgaard

- Jeppe Vilstrup Hansgaard: למה ביצועיהם של ארגונים – המובלים בידי נשים – טובים יותר?
- Jeppe Vilstrup Hansgaard: מחסום המגדר.
.
.
.
Valdis Krebs

Valdis Krebs: נשים חסרות השפעה מספקת בצומתי החלטה קריטיים.
.
.
.
נספח: ניהול נשי בצה"ל במיטבו
השבוע זכיתי להיות בטקס סיום השלמת קציני טכנולוגיה, אחד הקורסים האיכותיים בצה"ל.
מעיד על עצמי: שונא טקסים. אבל בטקס הזה התרגשתי עד דמעות, גם מסיבות אישיות וגם משום הזכות להיווכח כמה היטיב הניהול הנשי עם צה"ל. רוב שדירת הפיקוד של הקורס היא נשית ואפילו הרס"רית שניהלה אותו הייתה אשה. המפקדת שכיבדה את הקורס בנוכחותה הייתה תת אלוף יעל גרוסמן - מפקדת יחידת לוטם, אשיות יוצאת דופן בזכות עצמה.
בניגוד לטקסים הרגילים, המצ'וקמקים והמנוכרים, הטקס הזה היה מרגש: מפקדת שסוקרת מסדר ואינה חוששת להתחבק, ולנשק, ולשוחח עם כל אחד במאור פנים; שמזמינה את משפחות המצטיינים לחשוף את דרגותיהם, שנהנית להקדיש זמן ולהצטלם איתם... אפילו ה'שמאל ימין' נראה טוב יותר...
אני, בוגר המערכת המשטרתית - שבה אשה מפקדת חייבת לסגל דפוסי ניהול גבריים כדי לשרוד - אשא עימי את זכרון הטקס הזה ולקחיו, ואת הסרטון המתעד אותו אביא לכל השתלמות בניהול בכיר שאעביר.
בית ספר לצבא במיטבו!
![[תת אלוף יעל גרוסמן, מפקדת יחידת לוט"ם - ניהול נשי במיטבו]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/10/תת-אלוף-יעל-גרוסמן-מפקדת-יחידת-לוטם-1024x576.jpg)
מצאת טעות בכתבה? הבחנת בהפרה של זכויות יוצרים? נתקלת בדבר מה שאיננו ראוי? אנא, דווח לנו!


