תקציר: דפוס חדש התקבע בשנים האחרונות בשווקי חג המולד של אירופה: שיבושים, הפחדה, והתחושה שחגים נוצריים זקוקים להגנה משטרתית רק כדי להתקיים. איסלאמיסטים אינם מכוונים למרחבים האלה בגלל עזה או ישראל. הם עושים זאת משום שהחיים הציבוריים הנוצריים הם שדה קרב סמלי במאבק ציביליזציוני עתיק הרבה יותר.
![[בתמונה: אם בריטניה לא תלחם עכשיו, לא יישאר על מה להילחם! המקור: דף הטוויטר של facts about. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2025/11/הקרב-על-חג-המולד.jpeg)

הכותב המכנה את עצמו facts about הוא ציוני, פרשן פוליטי, מומחה ביטחון וחוקר מזרח תיכון. המאמר מבוסס על פוסט שלו בטוויטר, מיום ה- 821 בנובמבר 2025.
זהו מאמר המבטא את דעתו של הכותב ואת הערכותיו המקצועיות בלבד.
* * *
דפוס חדש התקבע בשנים האחרונות בשווקי חג המולד של אירופה: שיבושים, הפחדה, והתחושה שחגים נוצריים זקוקים להגנה משטרתית רק כדי להתקיים.
איסלאמיסטים אינם מכוונים למרחבים האלה בגלל עזה או ישראל. הם עושים זאת משום שהחיים הציבוריים הנוצריים הם שדה קרב סמלי במאבק ציוויליזציוני עתיק הרבה יותר.
ישראל היהודית היא מטרה אחת, אירופה הנוצרית היא מטרה אחרת. יש לכך שורשים עמוקים
במשך 1,400 שנה, יהודים ונוצרים במזרח התיכון חיו כבני חסות ('דימי'), כאזרחים סוג ב' שהורשו להתקיים רק תחת כפיפות [לאוסף המאמרים על דמי חסות (פרוטקשן) וכופרים בני חסות ('דימי'), לחצו כאן].
הם שילמו את הג'יזיה (מס גולגולת והשפלה), הורחקו מסמכות וחיו תחת איום מתמיד [להרחבה על הג'יזיה, מס הכופרים באסלאם, מס השפלה כתנאי להישרדות, לחצו כאן].
אי השוויון היה יומיומי ואינטימי: הם לא יכלו להעיד נגד מוסלמים בבית המשפט, לא יכלו לשאת נשק, לא יכלו לבנות בתים גבוהים יותר ממוסלמים. סמליהם הדתיים היו צריכים להישאר מוסתרים; לא צלבים ציבוריים, לא פעמוני כנסייה. רבים היו צריכים ללבוש בגדים מיוחדים שסימנו אותם כנחותים. הם היו צריכים להיכנע ברחוב. לא ניתן היה לתקן כנסיות ללא רשות, ובניית כנסיות חדשות בדרך כלל נאסרו. מוסלמי יכול היה לפגוע באמונתו של הנוצרי והיהודי בחופשיות; ד'ימי שהואשם בהעלבת האיסלאם יכול היה לעמוד בפני גזר דין מוות. גבר מוסלמי יכול היה להתחתן עם אישה נוצרייה או יהודייה; גבר ד'ימי לא יכול היה להתחתן עם אישה מוסלמית כלל. הגיור היה רק בכיוון אחד. כל קיומם היה מותנה.
![[בכרזה: ישראל היהודית היא מטרה אחת, אירופה הנוצרית היא מטרה אחרת. יש לכך שורשים עמוקים... המקור: דף הטוויטר של facts about. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2025/12/השתלטות-האיסלאם.jpeg)
בכל מקום שבו תנועות איסלאמיסטיות צברו כוח, קהילות נוצריות הצטמקו או נעלמו
הנוצרים הקופטים במצרים הפך למיעוט נרדף תחת לחץ. לבנון - שבעבר הייתה נוצרית - נפלה תחת שליטת חיזבאללה. בית לחם הייתה נוצרית ב-1950 למעלה מ-80%; כיום, תחת לחץ פתח וחמאס, נוצרים בקושי נותרו. אותו דפוס מופיע כעת באירופה. בעשור האחרון, אלפי כנסיות הושחתו, חוללו, נשרפו או הוסבו למסגדים. צרפת רואה מאות פיגועים מדי שנה. גרמניה, ספרד, שבדיה ובריטניה מראות את אותו הדבר: פסלים מנופצים, ספסלים שרופים, ראשים ערופים של אייקונים, כנסיות ששימשו מחדש לאולמות תפילה. זה משקף את ההיגיון הישן של הד'ימי - להפעיל לחץ על אמונת המיעוט, למחוק את ניראותה, להתייחס למרחבים הקדושים שלה כאל מרחבים מתכלים [הרחבה ראו במאמרו של ד"ר פנחס יחזקאלי: נוצרים במזרח התיכון, טרגדיה וטרנספר, לחצו כאן].
האיסלאם כאידאולוגיה פוליטית, מפורש לגבי משימה זו. הקוראן אומר: "הוא שלח את שליחו... כדי שתגבר על כל הדתות" (9:33) . חסן אל-בנא כתב: "האיסלאם חייב לשלוט בכל תחומי החיים". סייד קוטב חילק את העולם לאיסלאם וג'אהליה שיש לחסל. קרדאווי ניבא את "חזרתו של האיסלאם לאירופה" באמצעות אידאולוגיה, לא כיבוש, והאחים המוסלמים יישמו זאת. במשפט 'קרן ארץ הקודש', מסמכים פנימיים של האחים המוסלמים תיארו את משימתם באמריקה כ"תהליך ציוויליזציה-ג'יהאדיסטי... המשמיד את הציוויליזציה המערבית מבפנים". מסמכים אלה רשמו ארגונים שנורמלו מאוחר יותר בחיי האזרחים של ארה"ב ואף התייעצו איתם ממשלים דמוקרטיים - כולם מבוססים על ראיות פדרליות.
הכרזה למטה מדף הטוויטר של Mick Conroy: סיכוייהם של הנוצרים להחזיק מעמד במדינותיהם, הוא כסיכוייו של כדור שלג להחזיק מעמד בגיהינום:
![[בתמונה: סיכוייהם של הנוצרים להחזיק מעמד במדינותיהם, הוא כסיכוייו של כדור שלג להחזיק מעמד בגיהינום!... המקור: דף הטוויטר של Mick Conroy. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/12/סיכוייו-של-כדור-שלג-בגיהינום.jpg)
זו הסיבה שישראל אינה המטרה הסופית
עבור האיסלאמיסטים, ישראל היא מאחז דמוקרטי מערבי על מה שהם רואים כדאר אל-איסלאם, אדמה שלעולם לא צריכה לחזור לשלטון לא-מוסלמי. הצלחתה היא השפלה תאולוגית. אין פלא שיהודים מותקפים בבתי כנסת באירופה, ללא קשר לדעות הקורבנות על ישראל. אותה אידאולוגיה מכוונת לאירופה הנוצרית, לחגים נוצריים ולמוסדות נוצריים. זהו פרויקט אחד עם חזיתות רבות. הטרגדיה היא שרבים מהמערבים צועדים לצד אותם אידאולוגים שרוצים לבטל את חירויותיהם. הם מבלבלים בין אידאולוגיה ציוויליזציונית לבין זכויות אדם, משמיעים תעמולה שהם לא מבינים, ומיישרים קו עם תנועות שמחקו נוצרים מהמזרח התיכון וכעת שורפות כנסיות באירופה.
אם המערב היה שם לב להיסטוריה - או פשוט קורא את מה שהאיסלאמיסטים כותבים בגלוי - הוא היה רואה מה קורה. שווקי חג המולד הם סימן האזהרה. ישראל היא רק ההתחלה. ואם המערב לא יתעורר, הוא יגלה מאוחר מדי שהתנועות שעליהן הגן, מעולם לא ביקשו דו-קיום - רק דומיננטיות.

במשך שנים, אנשים לעגו לכל מי שהזהיר מפני אסטרטגיות ארוכות טווח של האיסלאם. כעת זה מתגלה לעין
האחים המוסלמים ובעלי בריתם אינם מסתמכים על טקטיקה אחת - הם משתמשים בג'יהאד הגירה, ג'יהאד כסף, ג'יהאד פוליטי, ג'יהאד ילודה, וכמובן ג'יהאד אלים.
כל אחד מהם פוגע בחוסן המערבי בדרכים שונות, כולם משרתים את אותה מטרה אידאולוגית: התפשטות השלטון האיסלאמיסטי. עבורם יש "דאר אל-אסלאם" ("בית האסלאם") ו"דאר אל-חרב" (בית המלחמה) - האחרון ייהפך לבית האסלאם באמצעות מלחמה. לפטור את ה"ג'יהאד" כ"מאבק רוחני" בלבד זה כמו להעמיד פנים ש"מיין קאמפף" ("המאבק שלי" בגרמנית) של אדולף היטלר היה בסך הכל ספר עזרה עצמית.
דמיינו שאתם נופלים בפח פעמיים. האידאולוגיה מוצהרת בגלוי - אתם רק צריכים לקחת אותה ברצינות. ישראל חיה בחזית של מה שאירופה הולכת אליו מתוך שינה. איסלאמיסטים לא יכולים לסבול ריבונות לא-מוסלמית, במיוחד על אדמות שהיו בעבר במושבות שלהם.
זו הסיבה שישראל (כמו ספרד) היא אובססיה מיוחדת: היהדות והנצרות צצו שם מחדש, כשהם מתריסים נגד העליונות האיסלאמית. ישראל חזקה היא פשוטו כמשמעו חילול הקודש, וספרד כל כך מבולבלת שהיא מצטרפת לאויב שלה נגד אלה שנלחמים בה. קטאר מממנת ומפעילה את המכונה הזו - מממנת את האחים המוסלמים, רוכשת השפעה באוניברסיטאות ובתקשורת, והופכת את אל-ג'זירה לנשק של זרוע תעמולה. בינתיים, גלים של גברים בגילאי צבא לא מאומתים נכנסים לאירופה; מסגדים הופכים למרכזים להטפה רדיקלית; שיעורי הילודה משנים את הדמוגרפיה; ומנהיגים קצרי רואי ממשיכים להאכיל את התנין, בתקווה להיאכל אחרונים, ומעודדים את אותם טרוריסטים - שמתחילים מהומות ו"אינתיפאדה" במערב - מרחיקים את היהודים - ומראים את חולשתם לטורפים, הממתינים לחגוג. אירופה מתקרבת לנקודת שבירה. תנועות איסלאמיסטיות סבלניות, מאורגנות ואידאולוגיות.
האליטות המערביות מוסחות, מפולגות וחוששות להיקרא בשמות גנאי, וקמפיינים של דמורליזציה "ערה" מוודאים שזה יישאר כך. אם אירופה רוצה לשרוד כציוויליזציה חופשית, עליה להתעורר - לפני שיהיה מאוחר מדי, לעמוד לצד ישראל, ולהפסיק לטעות בין פיוס למוסר.
![[בתמונה: קטאר מממנת ומפעילה את המכונה הזו... המקור: דף הטוויטר של idan segal. אנו מאמינים כי אנו עושים בתמונה שימוש הוגן]](https://www.xn--7dbl2a.com/wp-content/uploads/2024/05/קטאר-234.jpg)
[לאוסף המאמרים על ההשתלטות המוסלמית על המרחב הציבורי במערב, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על דמי חסות (פרוטקשן) וכופרים בני חסות ('דימי'), לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על 'הכלה', לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על נצרות ונוצרים, לחצו כאן]
מצאת טעות בכתבה? הבחנת בהפרה של זכויות יוצרים? נתקלת בדבר מה שאיננו ראוי? אנא, דווח לנו!
נושאים להעמקה
- אוסף המאמרים על ההשתלטות המוסלמית על המרחב הציבורי במערב.
- אוסף המאמרים על דמי חסות (פרוטקשן) וכופרים בני חסות ('דימי').
- אוסף המאמרים על 'הכלה'.
- מאמרו של ד"ר פנחס יחזקאלי: הג'יזיה, מס הכופרים באיסלאם, מס השפלה כתנאי להישרדות.
- מאמרו של ד"ר פנחס יחזקאלי: נוצרים במזרח התיכון, טרגדיה וטרנספר.
- אוסף המאמרים על נצרות ונוצרים.
מקורות והעשרה
- פנחס יחזקאלי (2025), אוסף המאמרים על ההשתלטות המוסלמית על המרחב הציבורי במערב, ייצור ידע, 5/12/25.
- פנחס יחזקאלי (2022), דמי חסות (פרוטקשן) ו'כופרים בני חסות' ('דימי') באתר ייצור ידע, ייצור ידע, 8/8/22.
- פנחס יחזקאלי (2022), הכלה והשלכותיה באתר ייצור ידע, ייצור ידע, 17/7/22.
- פנחס יחזקאלי (2025), הג'יזיה, מס הכופרים באיסלאם, מס השפלה כתנאי להישרדות, ייצור ידע, 29/6/25.
- פנחס יחזקאלי (2016), נוצרים במזרח התיכון, טרגדיה וטרנספר, ייצור ידע, 24/12/16.
- פנחס יחזקאלי (2020), נצרות ונוצרים באתר ייצור ידע, ייצור ידע, 26/12/20.



Pingback: דמי חסות (פרוטקשן) ו'כופרים בני חסות' ('דימי') באתר ייצור ידע | ייצור ידע
Pingback: פנחס יחזקאלי: נצרות ונוצרים באתר ייצור ידע | ייצור ידע
Pingback: פנחס יחזקאלי: אוסף המאמרים על ההשתלטות המוסלמית על המרחב הציבורי במערב | ייצור ידע
Pingback: פנחס יחזקאלי: הכלה והשלכותיה באתר ייצור ידע | ייצור ידע