[בתמונה: בסיס סאקי אתרי התקיפה בטילי קרקע קרקע... התמונה באדיבות חברת חברת Planet Labs. אנו מאמינים שאנו עושים בה שימוש הוגן]
[לאוסף המאמרים על יחסי רוסיה - אוקראינה, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על חימוש מדויק לכוחות היבשה, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על טילים בליסטיים ופגעיהם, לחצו כאן] [לאסופת המאמרים בנושא המלחמה הבאה, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על טילי שיוט ופגעיהם, לחצו כאן]
אלי בר און הוא כלכלן המתמחה בניתוח מערכות וחקר ביצועים
* * *
ב- 11 באוגוסט 2022, פרסמו תקשורת בעולם תמונות לוויין ראשונות, המתעדות את ההרס בבסיס סאקי - הבסיס הצבאי הרוסי הגדול בחצי האי קרים, שהותקף כפי הנראה בטילים (הרוסים טוענים ל"תאונה"...). מומחים אומרים כי עולה מהן שלפחות שמונה מטוסים נפגעו במקום. התמונות, שצולמו על-ידי חברת Planet Labs, עשויות לחזק את הסברה שהבסיס הותקף בטילים בליסטיים, ארוכי טווח, מהירים ומדויקים.
התקיפה הזו מחזקת את האמת הכואבת, שבמציאות, לא בניסויים מתוכננים, אין עדיין יכולת אמיתית - גם לצבאות המתקדמים לרבות צבא ארה"ב - ליירט מתקפת טק"ק מדויק.
[למאמר המלא ב- YNET, לחצו כאן]
וראוי להזכיר באותה נשימה, את תקיפת מתקני הנפט בסעודיה, ביום שבת ה- 14 לספטמבר 2019, בשדה נפט Khurais ובמתקני זיקוק הנפט הגדולים בעולם של חברת Aramco ב- Abqaiq בערב הסעודית, שהשביתו יותר מחצי מכוח היצור הסעודי לכמה חודשים. ארבעת המתקנים נפגעו מכיוון מערב ובערך באותו המקום.
במלחמה הבאה באזורנו, סביר שנראה את הטילים הללו מחוללים שמות גם אצלנו, בתקיפת מוסדות שלטון, מתקנים חיוניים, מפעלים כימיים, שדות תעופה, נמלים ועוד...
[למאמרו של ד"ר אלי מירון: 'תקיפת מתקני הנפט בסעודיה – כיצד בוצעה ומדוע אמצעי ההגנה לא פעלו?', לחצו כאן]
[תמונה זו סופקה ב- 15 בספטמבר 2019, על ידי ממשלת ארה"ב ו- DigitalGlobe]
מה, בכל זאת, ניתן לעשות?
סוללות טילי הנ"מ יעילות, חלקית, ביירוט של מטוסים, טילי שיוט ומל"טים, לא ביירוט של טילים בליסטים מהירים, כל שכן, טילים בליסטיים מתמרנים.
אנחנו צריכים להחיש ולהשקיע מהר בלייזר רב עוצמה. זה האמצעי היעיל ביותר - כלכלית ומבצעית - ליירוט טילים בליסטיים מהירים.
במקביל, חובה עלינו לשפר את המיגון הפסיבי של האוכלוסייה - זה היה צריך להתבצע כבר לפני עשור!!): תוספת מקלטים, הכשרת חניונים תת קרקעיים, כך שיוסבו להיות מקלטים, הכשרת תחנות רכבת תחתית וכד'.
Pingback: טילי שיוט ופגעיהם באתר ייצור ידע | ייצור ידע