תקציר: ההחמרה משמעותית במלחמה באוקראינה - אחרי אספקת הכטב"מים המתאבדים לרוסיה, נערכת איראן לספק לה גם טילים בליסטיים, כבדים, ארוכי טווח ומדוייקים, מהסוגים: פאתח 110, לטווח של עד 300 ק"מ; וזולפיקאר, לטווח של עד 700 ק"מ. מה סוד כוחם ומה עלול להפוך אותם, לנשק היעיל והמסוכן במלחמה?
[לאוסף המאמרים על יחסי רוסיה - אוקראינה, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על חימוש מדויק לכוחות היבשה, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על טילים בליסטיים ופגעיהם, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על טילי שיוט ופגעיהם, לחצו כאן]
אלי בר און הוא כלכלן המתמחה בניתוח מערכות וחקר ביצועים
* * *
החמרה משמעותית במלחמה באוקראינה: אחרי אספקת הכטב"מים המתאבדים לרוסיה וקליטתם כמערך לוחם, נערכת איראן לספק לה גם טילים בליסטיים, כבדים, ארוכי טווח ומדוייקים, מהסוגים: פאתח 110, לטווח של עד 300 ק"מ; וזולפיקאר, לטווח של עד 700 ק"מ. מה סוד כוחם ומה עלול להפוך אותם, לנשק היעיל והמסוכן במלחמה?
יתרונם הגדול של הטילים הבליסטיים הכבדים הללו בכך, שקשה מאוד ליירט אותם באמצעות טילים נגד טילים או במטוסי קרב. טילים מהסוג הנ"ל 'סוגרים' על המטרה, במהירות קרקע של 1 ק"מ+ לשניה. לכן, חייבים ליירט אותם רחוק ככל הניתן מהמטרה.
יש בעולם טילים שמיועדים לכך, כמו החץ שלנו; התאאד, הפטריוט, ה- m3 ועוד, של ארה"ב, חימוש ממטוסי קרב ועוד. אבל, מלחמות ארמניה אזרבייג'אן, ותקיפות איראניות של בסיסים אמריקאים וכורדים בעיראק, הוכיחו, כי קשה ביותר ליירט מטחים של הטילים הללו. הטילים המיירטים יקרים מאוד, ומתקשים לפגוע בטילים התוקפים, שהם טילים מגביהי טוס ומהירים מאוד.
יתרון נוסף של הטילים הללו הוא הדיוק הרב שלהם. יש להם יכולת מצויינת לפגוע מייד, בכל עת שידרש, בכל מטרה בגודל של מבנה חשוב. ראש הנפץ הכבד של הטילים (500-700 ק"ג), בתוספת האנרגיה הקינטית האדירה של הטיל - שמשתחררת בעת הפגיעה ביעד - יוצרים יחדיו עוצמה, שיכולה להחריב כליל בניין מגורים או בניין משרדים גדול.
מדוע רוסיה - שיש לה את תעשיית הטק"ק הגדולה בעולם - זקוקה לאיראן?
במלחמה ממושכת - כמו מלחמת רוסיה-אוקראינה - מתכלים המלאים של הצבא במהירות רבה יותר מיכולת התעשייה לענות על הביקוש הנדרש לטילים.
איראן מצידה, צברה - במהלך העשור האחרון - מלאי אדיר של מאות טק"ק מסוג הזה; ועדיף לצבור עוצמה כספקית נשק של מעצמה עולמית במצוקה, מלתת להם להחליד במחסנים. זוהי גם אספקה של מטבע זר שאיראן במצבה, זקוקה לו כאוויר לנשימה.
הטילים הללו הם גם הטילים שמאיימים על מדינת ישראל...
הם מצויים היום בידיהם של החיזבאללה, ארגוני הטרור בסוריה, בעיראק ובתימן; והם האיום הגדול על העורף שלנו, לאחרונה כידוע, איימו על אסדת הגז 'כריש'.
השפעת הטילים הללו על מהלך המלחמה באוקראינה - והאופן שבו יצליחו האוקראינים, בגיבוי אמריקני, להתמודד עימם, גם הוא יאפשר לו הצצה על האופן שבו תתנהל 'המלחמה הגדולה', כאן אצלנו.
כמו שזה נראה עתה, ההגנה האפקטיבית היחידה נגד הטילים הללו הם תותחי לייזר - ורק מהסוג רב העוצמה; ולפיכך, ארוך הטווח, הרבה מקלטים ומנהרות תת קרקעיות, כמו אלה של המטרו בערים הגדולות באוקראינה.
[לאוסף המאמרים על יחסי רוסיה - אוקראינה, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על חימוש מדויק לכוחות היבשה, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על טילים בליסטיים ופגעיהם, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על טילי שיוט ופגעיהם, לחצו כאן]
מצאת טעות בכתבה? הבחנת בהפרה של זכויות יוצרים? נתקלת בדבר מה שאיננו ראוי? אנא, דווח לנו!
נושאים להעמקה
- אוסף המאמרים על יחסי רוסיה - אוקראינה;
- אוסף המאמרים על חימוש מדויק לכוחות היבשה;
- אוסף המאמרים על טילים בליסטיים ופגעיהם;
- אוסף המאמרים על טילי שיוט ופגעיהם.
They still have no started to develop an effective sysstem to deal with ballistic missile threat like the usa have allreay develope or in concept stage.
iron beam would be most effective but fir the time being its only a short range solution….
כיצד ייתכן שישראל מתפארת בפיתוחים הגנתיים בזמן שיותר ויותר דוברים מציגים אותה במערומיה ? מה האמת ?
אם ישראל כל כך חשופה וחסרת הגנה מספקת מטק"ק בליסטי מדויק מה מונע מהם לפתוח במלחמה ?