[בתמונה: פעם, כשבארה"ב עוד כרו פחם והטכנולוגיה הייתה מוגבלת, הקנרית שימשה כורי פחם על מנת להתריע על נוכחות של גזים רעילים במכרות. מדינת וורג'יניה בארה"ב משמשת על תקן הקנרית לבחירות האמצע. שימו לב אליה... יכול מאוד להיות שגם הפעם, היא על תקן הקנרית במכרה הפחם... בעל הזכויות בתמונה זו לא אותר. לכן, השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים. בעל הזכויות הראשי, אנא פנה ל: yehezkeally@gmail.com]
[לקובץ המאמרים על פוליטיקה אמריקנית, לחצו כאן]
למיטיבי לכת ולמכורים לפוליטיקה אמריקאית...
פעם, כשבארה"ב עוד כרו פחם והטכנולוגיה הייתה מוגבלת, הקנרית שימשה כורי פחם על מנת להתריע על נוכחות של גזים רעילים במכרות. אם הקנרית הייתה מגלה סימני מצוקה, זו הייתה אינדיקציה להימצאותם של גזים רעילים.
מדינת וורג'יניה בארה"ב משמשת על תקן הקנרית לבחירות האמצע:
יש שלוש מדינות בארה"ב שהבחירות בהן לתפקיד המושל נערכות כשנה לאחר הבחירות לבית הלבן, ושנה לפני בחירות האמצע. השלוש הן קליפורניה ניו-ג'רזי וורג'יניה.
מבין השלוש, וירג'יניה נחשבת לקנרית במכרה הפחם, כיוון שאין בה מובהקות אוכליסתית לאחת המפלגות. אמנם, הייתה פעם לטובת הרפובליקנים; אבל, התרחבות הממשלה הפדרלית, תחת השלטון הדמוקרטי, הביאה להגירה די מאסיבית למחוזות צפון וורג'יניה, ששינתה את המארג האלקטורלי במדינה.
בתשיעי לספטמבר 2009 הציג ברק אובאמה את תוכנית הבריאות הממלכתית שלו בקונגרס. חודשיים בערך לפני הבחירות בוורג'יניה. התוכנית שהייתה בעייתית הכתה גלים בכל רחבי ארה"ב.
בשלישי לנובמבר 2009 נערכו הבחירות לתפקיד מושל וורג'יניה תפקיד אותו החזיק הדמוקרטי טים קיין, מי שיהפוך בשנת 2016 למועמד המפלגה הדמוקרטית לתפקיד סגן הנשיא ואחד המועמדים הגרועים לתפקיד אי פעם. כולם חזו למתמודד הדמוקרטי טרי מקאליף (Terry McAuliffe) ניצחון סוחף וקל למדי אבל המועמד הרפובליקני, בוב מק'דונל, (Bob McDonnell; ראו תמונה משמאל), ניצח בפער מרשים למדי, של 58.6% לעומת 41.3% למקאליף. וורג'יניה בניגוד לכל התחזיות הפכה לאדומה.
מצבו של ממשל ביידן בעייתי, הרבה יותר, ממה שהיה מצבו של ממשל אובאמה באותה תקופה:
- אובאמה נהנה באותה תקופה מדירוג תמיכה (approval rating) של 56%.
- ביידן נהנה עכשיו מ approval rating של 38%, בערך כמו של דונלד טראמפ, בנקודות השפל הציבוריות שלו בהבדל אחד ענק: הסקרים בארה"ב מוטים שמאלה ואפילו די חזק. מועמד דמוקרטי - שזוכה לסיקור נמוך כל כך - מעיד על מצב בעייתי לאללה.
[בתמונה: הנשיא ג'ו ביידן. ביידן נהנה עכשיו מ approval rating של 38%, בערך כמו של דונלד טראמפ, בנקודות השפל הציבוריות שלו... התמונה היא צילום מסך]
כמה דברים מציקים לאמריקאי הממוצע:
- המשבר בגבול והמוני המהגרים הלא חוקיים שאינם מגורשים ומורשים להיכנס לארה"ב. רוב האוכלוסיה האמריקאית נגד.
- חוקי הסביבה שמנסה להעביר ממשל ביידן מדיניות האנרגיה שלו שגרמו במיישרין לעליה של 50% במחיר הדלק בהשוואה לפני שנה. האינפלציה הגדולה שעומדת נכון להיום על 5.4% הגבוהה ביותר ב 13 שנה האחרונות.
- הנסיגה מאפגינסטן שנתפסת בציבוריות האמריקאית ככישלון עצום בתחום מדיניות החוץ.
- הטיפול של ממשל ביידן בקורונה שנחשב לכושל - כמו נפתלי בנט, יש לו יותר מתי קורונה ממה שהיה לטראמפ; כשנכון להיום, יש טיפולים תרופתיים וחיסונים. ההגבלות הלא חוקתיות שממשל ביידן מנסה להטיל, גם הן מעצבנות רבים.
- תקציב התשתית החברתי בסך 3 טריליון דולר - שאותו מתכוונים הדמוקרטים להעביר - יכלול העלאת מס לכל אורכה ורוחבה של ארה"ב.
- ולימוד תאוריות הגזע הביקורתית (CRT) בבתי הספר; והמדיניות המטורללת של הממשל הדמוקרטי - שהביאה במישרין לאונס ילדה בת 9 על ידי ילד שהגדיר את עצמו כ'בין מגדרי' gender fluid ונכנס לבוש בחצאית לשירותי הבנות בבית הספר בוורג'יניה, ואנס ילדה בת 9.
- והנה בוורג'יניה יש בחירות; והמועמדים הם שוב טרי מקאליף הדמוקרטי - שהפעם משמש כמושל וורג'יניה - וגלן יונגקין הרפובליקני. הפעם, המרוץ ממש צמוד ובטווח הטעות הסטטיסטית, כשמקאליף מוביל ב 2.5%. לאחר הבחירות בוורג'יניה בשנת 2009 - והניצחון המפתיע של הרפובליקנים - חטפו הדמוקרטים שחיטה, בקונגרס ובסנאט גם יחד, והרפובליקנים הפכו לבעלי היתרון בשני הבתים.
[המרוץ למשרת המושל. האם תהיה וירג'יניה הקנרית המכרה הפחם? בעל הזכויות בתמונה זו לא אותר. לכן, השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים. בעל הזכויות הראשי, אנא פנה ל: yehezkeally@gmail.com]